HOME
 
"De paden op, de lanen in"
"De paden op, de lanen in"
 
 
Faciliteiten

Als pensionstal zijn we blij met een gemengd gezelschap aan klanten. Een groot gedeelte daarvan, zo'n 90 procent, is dressuurruiter. Om aan deze grote groep extra tegemoet te komen, organiseren we in de wintermaanden één à twee keer per maand dressuurwedstrijden. Uiteraard beschikt Pensionstal Het Lage Eind over alle nodige faciliteiten, op een terrein van in totaal 16 ha. Naast een binnenbak is er een buitenbak, longeerpiste, paddock en stapmolen.

Binnenbak

In de grote hal bevindt zich een rijbak van 20 bij 40 meter, waarop u vanuit de kantine prima uitzicht heeft. In de binnenbak zijn meerdere spiegels, zodat de ruiter of amazone een goed beeld krijgt van zichzelf en het paard.

Buiten

De rijbak buiten is 20 bij 60 meter. Naast de buitenbak is een ronde longeerpiste. Deze piste heeft een doorsnede van 15 meter. Daarnaast bevindt zich een paddock van 15 bij 20 meter, waar de paarden los in kunnen lopen. Tevens hebben wij een 4-paards stapmolen.

Wassen en drogen

De wasplaats biedt ruimte aan drie paarden. Elke unit is voorzien van een waterslang met warmwater aansluiting en een goede waterafvoer. Ook is er een solarium, zodat de paarden goed kunnen drogen na een wasbeurt of intensieve training.

Stalkast

Iedere pensiongast krijgt de beschikking over een ruime stalkast voor het opbergen van spullen. Elke kast heeft een zadelrek met hoofdstelhaken en twee legplanken.

Eigen hoefsmid en dierenarts

Pensionstal Het Lage Eind werkt samen met een vaste dierenarts en hoefsmid, die beiden regelmatig op stal zijn. Onze gasten zijn vrij om van deze service gebruik te maken. Heeft u een eigen dierenarts of hoefsmid, dan zijn die ook van harte welkom.

Overige faciliteiten

Het buitenterrein beschikt over meer dan voldoende parkeergelegenheid. Ook het stallen van een trailer is mogelijk.

Het Lage Eind